15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Öğrencilerimizin ve Velilerimizin Katılımıyla Gerçekleştirildi

Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin katkılarıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı gerçekleştirildi. İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan programımızda öğrencilerimiz, şehitlerimizi ve onların kahramanlıklarını şiirler ile dile getirdiler. Programımıza, velilerimiz yoğun katılım gerçekleştirdiler.

Katkılarından dolayı tüm öğretmenlerimiz ve velilerimize teşekkür ederiz...

16.09.2021 405

Tarihin pek çok hayatî kırılma anı vardır ve o anlarda sergilenecek cesaret tarihin yönünü belirler; bu yön, geleceğin korkunç bir felaket yerine umut olmasını sağlar. 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece, ülkemizde yaşanan hain darbe girişimi ve aziz milletimizin adını tarihe altın harflerle yazdırdığı şanlı zaferi de öyle bir andır.

Devletimize ve milletimize karşı başlatılan menfur darbe girişimi, aziz milletimizin destansı direnişiyle etkisiz hale getirilmiştir. 15 Temmuz hain darbe girişimi; Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğramıştır.

15 Temmuz hain darbe girişimi, demokrasi tarihinde geleceğimizin teminatı yeni neslin de tanıklık ettiği bir olay olarak karşımıza çıkmaktadır. Söz konusu darbe girişiminin, ülkemizde yaşayan herkesi hem toplumsal hem de bireysel olarak farklı derecede ve farklı boyutlarda etkilediği ortadadır. Devletimizin tüm kurumlarıyla milletimizin istiklâl, istikbal ve huzuruyla ilgili önlem ve tedbirleri takdire şayandır.

Bizler maarif camiası 15 Temmuz 2016'da yaşananları çocuklarımızın daha iyi anlayabilmelerini sağlamak için her eğitim-öğretim yılının ilk dersine "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" programıyla başladık. Bu bağlamda, çocuklarımıza ve gençlerimize; demokratik bir ülkede bireylerin hem yönetimde söz sahibi hem de evrensel hak ve hürriyetlere sahip bireyler olduklarını vurguladık.

Demokrasi ve Millî Birlik Günü, Türkiye'de her yıl 15 Temmuz'da kutlanan bir resmî tatildir. 2016 Türkiye askerî darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden 240'ı aşkın sivil, polis ve askeri anmak için genel tatil günü ilan edilmiştir.

16-09-202116-09-202116-09-202116-09-202116-09-202116-09-202116-09-202116-09-202116-09-2021